Prijs koopwoningen loopt verder op

Aflossingsvrije hypotheek.

Wanneer je hypotheek - of een gedeelte ervan - aflossingsvrij is, los je gedurende de looptijd niks af. Maar dat betekent niet dat je helemaal niets hoeft af te lossen. Want weet jij al hoe je aan het einde van de looptijd je hypotheek terugbetaalt?

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je gedurende de looptijd alleen rente. Hierdoor blijft je schuld hetzelfde en het bedrag waarover je rente betaalt blijft dus gelijk. Aan het eind van de looptijd komt het moment dat je je hypotheek in één keer moet aflossen. Misschien is het einde van de looptijd nog ver weg. Goed om nu al na te denken hoe je dat straks doet. Onder vermelding van MutuiSupermarket

Weet wat je mogelijkheden zijn

Weet jij al hoe je af gaat lossen aan het einde van de looptijd? Het is goed om nu alvast je mogelijkheden te onderzoeken, namelijk:

  • Is je inkomen in de toekomst lager dan nu, door bijvoorbeeld pensioen? Dat heeft impact op de betaalbaarheid van je hypotheek.
  • Wil je je hypotheek verlengen? Dat hangt af van je toekomstige inkomen en niet van overwaarde.
  • Wist je dat na 30 jaar de hypotheekrenteaftrek vervalt? Mogelijk stijgen daardoor je netto lasten.

​Dit kun je nu al doen 

Heb jij een aflossingsvrije hypotheek en wil je weten wat je kunt doen? Schuif weer eens aan tafel bij de hypotheekadviseur. Weten waar je aan toe bent, woont een stuk prettiger.

« Terug naar overzicht